Saturday, October 30, 2004

Yeay Jumpa Kengkawan Lama..

Salam alaik all...

yeah setelah sekian lama.. aku jumpa gak mika mika sume.. hehehe.. lame siot aku tak jumpa dorg.. ada yg dah nak dekat satu tahun aku tak jumpa... at last jumpa gak akhirnya... yeah smlm gi buka dgn dorg.. dekat mane?? al-majlis.. kat arab street yg tempat org isap sheesha tu... alahai!~ nanti satu ari aku ajak korg k??? ape ko carik je aku kat EM ES EN aka msn.. or AI AR SI aka irc...

ok ok... smlm jumpa dorg kat bugis mrt station.. kat bugis mrt tu nampak beberapa org yg bertudung(mestilah pompan takkan lelaki)... pastu kawan aku ye ye benar nak amik gambar dorg.. so aku lah jadi mangsa kene amikkan gambar... tgh zooming kan kan kan... skali dorg prasan ah... alamak eh.. punya lah malu terus dgn serta merta aku kasi kawan aku die nye cam... dah malu kan so kite decided nak beredar dari mrt station tu... nak gi masjid buka... tapi masih siang.. so kite decide nak gi arcade 1st...

korg tau lah.. kalau gamers dah masuk arcade... mane ingat nak klua... kalau ko kasi $50... itu tym jugak leh abis... tapi ngah syok main game skali kawan aku tegur "dah kul bape ni korg tak nak buka ke?" ah.. ko.. anjat aku kejap.. aku pun ape lagi "ok jom gi mejid!~".. sesampainya di masjid... aku ngok org pun start nak buang mangkok amik sembahyang sume.. aku pun "alah buka je.. solat sendiri2 pun bleh" abe ngah dok syok minum air katira ada satu pakcik dtg "dah buka blom" aku nak ckp je dah.. abe member sume ckp blom... aku ngokkan pakcik tu tersenyum je lah... pakcik tu pun tiba2 ilang.. pastu die gi amikkan kite mee siam.. erm... mee siam die punya lah............

ok ok takmo ckp pasal mee siam... lepas buka n lepas solat.. jumpa members yg lain kat luar mejid... apabila sume sudah berkumpul... kite pun mengangkat kaki menuju ke restoran al-majlis.. kawan aku mintak air-con room... dah maca chalet siot tu bilik cume takde teebee ah.. tapi ada radio... kite pun buat radio tu macam kiteorg yg punya... n bile tyme waiteress tu kasi menu... takde org pun kesah nak pikir nak makan ape.. sume syok dok bebual.. mentang2 dah lame tak nampak... dan bile waiteress tu dtg balik sume "eh nak makan ape eh??" muahahah kesian waiteress tu aku ngok kene tunggu macam... macam... erm... tak tau ah... yg penting die kene tunggu kite decide... n yeah.. aku order ba'mia... name je ba'mia tapi korg tau tak ape??? nasi beriyani ler... name je stylo milo.. muahahahahah....

lepas makan... kite pun dok lah bebual... n oleh kerana kat situ ada 4 org yg dah abis NS, 1 yg masih NS, 1 akan masuk bulan 12 ni, 1 akan masuk march nanti, dan satu(aku) masuk lambat lagi... so... yg 4 org dah abis NS ni kan... ko nak tau dorg buat ape??? dorg citer lah pasal NS kat kawan aku yg akan masuk bulan 12 ni... dari bab kene botak, sampai kene area cleaning, sampai kene water parade, sampai... sampai... macam2 ah.. tapi kalau aku jadi kawan aku yg nak masuk tu.. aku pun takut nak gi NS dgr dorg citer memacam... bukan takut pasal momok tau... tapi takut atas seksaan yg akan diberikan... tapi seksaan Dia lagi dahsyat...

after talking all sort of NS life.. kite decide nak isap sheesha pulak... tapi kat luar ah... bukan dlm bilik tu.. so kite gi counter kite settle bill yg kat bilik tu... total $92.70... n then gi lah duduk luar... maka bermulalah conversation seorg kakak waiteress ngan kawan aku....

kawan: "ah kak... kite nak order sheesha ah"
kakak: "kalau nak sheesha kene tunggu lama sikit pasal bottle dah abis"
kawan: "bape lame tu eh kak agak2"
kakak: "entah tak pasti... dlm 1/2 an hour"
kawan: "erk.. takpe ah kak nanti kite nak order kite pgl"

setelah kakak tu beredar...

aku: "korg giler per nak tunggu sampai 1/2 jam..."
kawan: "abe korg nak gi mane"
kawan2 yg lain: "geylang ah acam?"
sume: "ok sembarang"

ah yer geylang abis... pastu walk walk.. sampai kat mcD yg kat bugis seblah bukan kat bugis junction tau.. yg lagi satu nye.. masuk ah pasal sume ngah kehausan... beli air.. aku ngok jam.. erk... dah kul 10.30 aku pun "oklah geng aku blah dulu" aku pun balik ah.. tunggu ape lagi... n dorg dlm perjalanan nak gi tekka.. heheheh

oklah tu dier citer aku smlm... slamat membaca... :D

Posted by Fr3aK[A]z0iD at 5:46 AM

<$BlogItemCommentCount$> Comments:

<$BlogCommentAuthor$> said...

<$BlogCommentBody$>

<$BlogCommentDateTime$> <$BlogCommentDeleteIcon$>

<$BlogItemCreate$>

Links to this post:

<$BlogBacklinkControl$> <$BlogBacklinkTitle$> <$BlogBacklinkDeleteIcon$>
<$BlogBacklinkSnippet$>
posted by <$BlogBacklinkAuthor$> @ <$BlogBacklinkDateTime$>

<$BlogItemBacklinkCreate$>

<< Home